BARRY-CALLEBAUT

ΟΙ ΚΚΜ ΤΗΣ TERMOVENT ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ– BARRY CALLEBAUT

Μέσα από τη δουλειά και τις δραστηριότητές της, η Termovent είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με τους υψηλότερους ποιοτικούς συνεργάτες, τόσο στη Σερβία, την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρά μας που μπορούμε να συμπεριλάβουμε εταιρείες όπως η Cooper Tires, η Imlek, η Mint Pharm και πολλές άλλες ως αναφορές σε έργα του τμήματος Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αέρα. Σε αυτές οφείλει η Termovent τη φήμη της για την ποιότητα των Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων.

Είναι μεγάλη τιμή να συμπεριλάβουμε στα έργα μας και έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές σοκολάτας στον κόσμο – την εταιρεία Barry Callebaut, η οποία άνοιξε πρόσφατα ένα εργοστάσιο στο Νόβι Σαντ. Για αυτήν την περίσταση, θέλουμε να συγχαρούμε την Barry Callebaut για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

Chocolate-factory-Barry-Callebaut

Το εργοστάσιο καλύπτει 12.000 m2 και θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στα Βαλκάνια. Η Barry Callebaut με έδρα τη Ζυρίχη είναι επεξεργαστής κακάο και σοκολάτας. Το εργοστάσιο στο Νόβι Σαντ έχει ικανότητα παραγωγής 50.000 τόνων σοκολάτας ετησίως.

Το τμήμα Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αέρα συμμετείχε στο έργο αυτό προμηθεύοντας κεντρικές κλιματιστικές μονάδες για να καλυφθεί ολόκληρο το εργοστάσιο.

Ο συνάδελφος μας, Radoslav Zdravković, υπεύθυνος πωλήσεων στο Τμήμα Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αέρα, μας είπε περισσότερα για την υλοποίηση αυτού του έργου από την Termovent.

Είμαι χαρούμενος που πέρα από τα αναρίθμητα μεγάλα έργα στη Σερβία και την περιοχή, συμμετείχαμε και σε αυτό το μοναδικό έργο.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, σχεδιάσαμε, παραδώσαμε και θέσαμε σε λειτουργία 13 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, με πίνακες ελέγχου και πλήρη αυτοματισμό για τον έλεγχο και τη λειτουργία των κεντρικών κλιματιστικών μονάδων.

Από τις 13 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες που παραδόθηκαν, οι 6 είναι Hygienic Pro και οι 7 είναι Standard Pro. Επεξεργάζονται συνολικά 389.220 m3 αέρα.

Radoslav-Zdravkovic

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι μία από τις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες Hygienic Pro έχει παροχή αέρα 73.000 m3. Κάθε ΚΚΜ είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρες EC και ενσωματωμένους ρυθμιστές συχνότητας. Ως λύση στην απαίτηση για υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, εφαρμόσαμε το λεγόμενο «fan wall» σε κάθε κεντρική κλιματιστική μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι αντί για χρήση ενός ανεμιστήρα με μεγάλες διαστάσεις, ισχύ και βάρος, εγκαθίσταται μεγαλύτερος αριθμός μικρότερων ανεμιστήρων

Fabrika-čokolade
Fabrika-čokolade

Κάθε ΚΚΜ που παραδώσαμε έπρεπε να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του εργοστασίου. Αυτή ήταν μια ακόμη πρόκληση αυτού του έργου που καταφέραμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εκτελούμε κάθε έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χαίρομαι που το έργο στο εργοστάσιο σοκολάτας Barry Callebaut το έδειξε αυτό.

Συνεργάτης σε αυτό το έργο ήταν ο μακροχρόνιος συνέταιρός μας, η Energogroup. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τους συγχαρώ για τη θαυμάσια υλοποίηση του έργου, και να τους ευχαριστήσω για τη άριστη συνεργασία και επικοινωνία που διατηρήθηκε σε εξαιρετικό επίπεδο, κάθε στιγμή της υλοποίησής του. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στο μέλλον.