Marko Knezevic

BIZLife lista “30 ispod 30”: Marko Knežević, direktor marketinga, Termovent

Već treću godinu zaredom BizLife pravi izbor 30 mladih koji imaju ispod 30 godina. Veoma smo srećni i ponosni što je jedan od tih 30 na ovogodišnjoj listi postao i naš kolega Marko Knežević, direktor sektora za Marketing. U nastavku možete naći njegov tekst za BizLife u celosti.

Marko Knežević je rođen 1992. godine u Beogradu. Tokom studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu bio je aktivno uključen u program i aktivnosti AIESEC-a, najveće organizacije vođene od strane studenata na svetu, gde je imao nekoliko vodećih uloga u oblastima prodaje i vođenja projekata. Svoje iskustvo u AIESEC-u završio je na poziciji potpredsednika za razvoj poslovanja na nivou cele Srbije.

Nakon iskustva u AIESEC-u, 2016. godine priključuje se timu kompanije „Sport Vision” na poziciji menadžera za operacije poslovanja za tržište Evropske unije. U 2018. godini Marko prelazi u industriju nameštaja, gde na poziciji Country Managera u kompaniji NEFA, zajedno sa timom, uspostavlja kompaniju NEFA kao jednog od lidera u maloprodaji nameštaja na tržištu Srbije.

Od juna 2019. godine, Marko prelazi u kompaniju Termovent, lidera u regionu u proizvodnji klima komora, čistih soba i usluga inženjeringa, gde trenutno radi na poziciji direktora marketinga. Sa fokusom na saradnju sa farmaceutskom industrijom, uključujući saradnju sa najvećim svetskim kompanijama u toj branši (Pfizer, Zoetis, Pharmasyntez), Markov glavni zadatak je širenje poslovanja Termoventa na nova evropska i svetska tržišta.

Od 2019. godine Marko je član Srpske asocijacije menadžera.

30 ispod 30
Marko Knezevic

Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?
Svi mi želimo da Srbija bude uspešna poput razvijenih zemalja iz Evrope i sveta i vrlo često zaboravljamo da smo direktno odgovorni za to. Zato, sa jedne strane, osećam odgovornost da ostanem ovde, a sa druge strane, osećam želju i motivaciju da utičem na taj rast i razvoj i budući potencijalni uspeh.

Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?
Pilot.

Omiljeni predmet u školi?
Matematika.

Poslovni uzor?
Fil Najt.