Kopaonik-Biznis-Forum

Kopaonik Biznis Forum 2020

Kopaonik Biznis Forum predstavlja događaj koji se organizuje jednom godišnje i daje priliku da se razgovara o najvažnijim ekonomskim i socijalnim pitanjima u Srbiji. Okuplja preko 1.200 učesnika, uključujući eminentne profesore, vladine zvaničnike, članove diplomatskog kora, privrednike, domaće i strane investitore i predstavnike međunarodnih finansijske organizacije.

Zahvaljujući svojoj tradiciji i odličnoj reputaciji, Kopaonik Biznis Forum je najrelevantniji događaj ovog tipa u Srbiji i ove godine se organizuje od 01. do 04. marta.

Ove godine, na Kopaonik Biznis Forumu učestvovao je i Andrija Perović, CEO kompanije Termovent. Govorio je na panelu: “Brzorastuće domaće kompanije – različite veličine, različiti problemi” koji je moderirao Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Panelisti su bili:

Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck;
Sofija Popara Parmaković, osnivač i vlasnik kompanije Clever (pausal.rs);
Nebojša Šaponjić, suvlasnik i osnivač kompanije Nelt Co;
Andrija Perović, suvlasnik i direktor kompanije Termovent Komerc.

Ohrabruje činjenica da srpsko preduzetništvo postaje sve prepoznativljije po agilnosti i inovativnosti i na svetskoj preduzetničkoj sceni. Domaće kompanije koje su prevazišle razne prepreke i dalje su usmerene na ulaganja u svoje ljude i širenje paleta izvrsnih proizvoda i usluga. Tema današnje diskusije je kako promeniti poslovno okruženje da se ove kompanije dalje razvijaju i osvajaju nova tržišta“, istakao je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Andrija Perović, jedini predstavnik druge generacije lidera na panelu iskoristio je ovu temu da ukaže na činjenicu da 73% porodičnih kompanija u svetu ne doživi tranziciju na drugu generaciju, kao i koliko je kompanija Termovent morala da uloži u profesionalizaciju menadžmenta i u pripremu osnivača i druge generacije za preuzimanje novih uloga.

Ova panel diskusija je izazvala veliku pažnju učesnika Kopaonik Biznis foruma, kao i medija koji su bili prisutni (Blic, B92, PCPress).