Laboratorija Vatreno oko

U istoriji Termoventa dugoj 27 godina bilo je mnogo projekata i na svaki od njih smo veoma ponosni. Svaki projekat je odrađen u zadatom roku, sa visokim kvalitetom i zadovoljnim partnerom.

Poslednji projekat koji smo završili je projekat na koji smo najponosniji i jako nam je drago da je baš naša kompanija bila prepoznata kao pouzdan partner u takvom poduhvatu.

U saradnji sa našim partnerom EuroCons Group i kompanijom Delta Inženjering za manje od 2 nedelje uspeli smo da kreiramo najmoderniju BSL-2 laboratoriju za Covid-19 na Balkanu. U 2 nedelje urađen je projekat i završena je proizvodnja i montaža panela i vrata za čiste sobe.

Labaratorija se nalazi u sklopu Kliničkog centra Srbije. Ova laboratorija će značajno ubrzati testiranje uzoraka na Covid-19, i time pomoći u suzbijanju širenja ove globalne pandemije.

Koliko je taj rok bio kratak svedoči činjenica da je realan rok za ovakav projekat par meseci.

Laboratorija-Vatreno-oko

Kapacitet same laboratorije “Vatreno oko” je 2000 testova na dan i ova laboratorija će značajno doprineti dijagnostikovanju virusa Covid-19. Laboratorija “Vatreno oko” je napravljena po uzoru na laboratoriju u Vuhanu, prvom žarištu ove pandemije.

Projekat u brojkama:

Početak projekta: 25. mart
Rok za završetak radova 07. april
Projekat obuhvatao: dizajn, isporuka i tehniču podršku instalacije čiste sobe.
Klasa: ISO 8 – BSL2
Površina laboratorije: 700m2, čiste sobe: 220m2

Pored zahvalnosti našem partneru EuroCons Group na uspešnoj saradnji, veliku zahvalnost i podršku dugujemo našem timu koji je radio na realizaciji ove laboratorije 24/7 i koji su i na ovom projektu dokazali svoju stručnost i posvećenost.

Velika zahvalnost Vladi Republike Srbije na podršci i poverenju koje nam je ukazano davanjem prilike da učestvujemo u projektu od nacionalnog značaja.

Miloš Perović, Operativni direktor i direktor sektora Čistih soba

Petar-Marković-Termovent

Project Manager: Petar Marković

Iskustvo sa ovog projekta je bilo neverovatno u količini pozitivne energije, iskustva, entuzijazma i neverovatne brzine koja se dešavala u tako malom vremenskom periodu. Hvala svim kolegama iz mog tima, kao i kolegama iz proizvodnje i logistike što su učinile ovaj projekat mogućim. Neizmerno hvala na uspešnom projektu i novim prijateljstvima, svim kolegama iz drugih kompanija sa kojima sam radio i delio vreme provedeno na gradilištu i online sastancima.