Termovent Akademija

Otvaranje Termovent Akademije

Nakon 27 godina postojanja Termoventa i akumuliranja velikog znanja u oblasti proizvodnje klima komora, čistih soba i inženjeringa HVAC sistema, napravili smo veliku prekretnicu u poslovanju i odlučili se za kreiranje jednog od najlepših projekata, Termovent Akademije.

Sa fokusom na razvoju mladih, Termovent Akademija će imati za cilj da studentima teoretsko znanje koje stiču svakodnevno na fakultetima prikaže i u praksi i da ih spremi za ono što dolazi nakon školovanja. Pored toga, Termovent Akademija će okupljati veliki broj predavača koji su članovi naših partnerskih kompanija i pored same obuke pokušaće da prikažu mladima šanse u domaćim firmama i da se velika karijera može graditi i u Srbiji.

NTP Beograd

Saradnja sa NTP Beograd-om

Veliku zahvalnost za realizaciju Termovent Akademije dugujemo i našem partneru, Naučno-tehnološkom parku Beograd, koji je podržao naš projekat i omogućio nam da pored našeg razvojnog tima koji će raditi u okviru te institucije otvorimo i naš trening centar u okviru Termovent Akademije. Trening centar će biti otvoren početkom naredne godine i biće otvoren za sve studente koji budu želeli da prošire svoje znanje, ali svakako i za projektante i već stasale inženjere koji će imati priliku da u realnim uslovima testiraju sisteme i prate njihove performanse.

Pored eksternih obuka i saradnje sa fakultetima, Termovent Akademija će raditi i na internim edukacijama gde će naši inženjeri pomagati novopridošlim kolegama kako bi što spremniji preuzimali svakodnevne obaveze i projekte.

Termovent Akademija je zvanično otvorena početkom leta 2020. godine, u skladu sa mogućnostima zbog epidemiološke situacije, a pun potencijal se očekuje 2021. godine.

Termovent Akademija u Kladovu

Pored Naučno-tehnološkog parka Termovent Akademija ima svoj trening centar i u okviru našeg proizvodnog pogona u Kladovu, koji je već završen i čeka mogućnost da se studenti, projektanti i inženjeri okupljaju i uživo i razmenjuju znanje.

Aleksandra Bogovac,
Direktor Termovent Akademije

Prenošenje ličnog znanja u eksplicitno predstavlja jedan od najvećih izazova u svakoj edukaciji, pa tako i za nas, Termovent Akademiju.

Želja nam je da kroz zajednički rad stvorimo vrednost koja će služiti svakome pojedinačno, povećamo samostalnost kolega u radu, sistemski olakšamo implementaciju budućih kolega, približimo viziju mladim kolegama koji započinju karijeru.

Dodatna vrednost je nešto što ostaje iza nas i to onima koji su spremni da nauče, inoviraju, unaprede procese i proizvode.

Aleksandra Bogovac