Beo-Shopping-Center

Termovent klima komore na najnovijem tržnom centru u Beogradu – Beo Shopping Center

Svaki projekat koji smo do sada realizovali imao je veliki uticaj da Termovent postane kompanija sa ugledom koji ima danas, širom Evrope. U prethodnim godinama ostvarili smo veliki broj referenci u radu sa farmaceutskim kućama, hotelima, bazenima, fabrikama, a takođe i u radu sa tržnim centrima.

Naša nova referenca gde smo isporučili klima komore je novi tržni centar u Beogradu, BEO Shopping Center, investicija kompanije MPC Properties i ovim putem bi želeli da im čestitamo na današnjem otvaranju.

Beo Shopping Center se prostire na površini od 43.000m² i dom je za preko 130 domaćih i internacionalnih brendova.

Nešto više o samom realizaciji Termoventa na ovom projektu ispričao nam je naš kolega Radoslav Zdravković, rukovodilac prodaje u sektoru Klima komora.

Veoma mi je veliko zadovoljstvo da pored drugih velikih projekata u Srbiji uvrstvimo i ovaj jedinstveni referentni projekat.

U sklopu realizacije projekta isporučene su 34 klima komore, sa kojima se obrađuje 1.154.360 m³/h vazduha, od čega se 553.570,00 m3/h izvlači iz prostora, a 599.790,00 m3/h ubacuje u prostor.

Od 34 klima komore, 32 su sa visoko efikasnim rotacionim regeneratorima toplote, sa protokom vazduha u proseku od 34.000 m3/h, sa kojima su ispoštovani najzahtevniji evropski standardi o energetskoj efiksansnosti.

Sve klima komore opremeljene su ventilatorima poslednje generacije, poznatog Nemačkog proizvođača Ziehl-Abegg.

Termovent

Ventilatori su dikretno kuplovani sa EC elektromotorima III generacije, klase efikasnoti IE4. Na klima komorama sa velikom količinom vazduha primenjeno je jedinstveno rešenje, koje se se sve više koristi u svetu, gde umesto jednog ventilatora velikih gabarita, snage i težine, implementiramo veći broj manjih vantilatora u takozvani “fan wall” sa kojima se dobija veća energetska efiksasnost (manja potrošnja električne energije), rasterećeniji rad klima komore, bolju distribuciju vazduha i jednostavnije servisiranje.

Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim kompaniji MPP Jedinstvo, našem dugogodišnjem partneru i saradniku, kako na prethodnim projketima tako i na ovom projektu, jer su pokazali maksimalnu kooperativnost, kao i izvrsnost u komunikaciji. Velika je čast sarađivati sa timom takvih stručnjaka.

Takođe, želim da se zahvalim svim kolegama iz kompanije Termovent na maksimalno uloženom trudu, bez kojih sama realizacija i poštovanje ugovorenog termina isporuke ne bi bilo moguće.