Poslodavac godine

TERMOVENT POSLODAVAC GODINE 2020.

DODELJENO PRESTIŽNO PRIZNANJE SAM GODIŠNJE NAGRADE

Srpska asocijacija menadžera (SAM) devetu godinu zaredom dodelila je „SAM Godišnje nagrade“ najboljima u Srbiji. I u izazovnoj godini nagrađeni su izuzetni menadžeri, poslodavci i kompanije koji su svojim ponašanjem, aktivnošću i poslovanjem zaslužili da budu posebno istaknuti i koji društvu mogu da služe kao primer odgovornog poslovanja.

Svečano veče Srpske asocijacije menadžera pod sloganom ODGOVORNO LIDERSTVO otvorio je Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera. Pozdravljajući prisutne, Damljanović se osvrnuo na izazove sa kojima se svako od nas suočavao prethodnih meseci:

„Ova godina je bila izazovna i vrlo neočekivana. Svi menadžeri su morali da se snalaze, da budu vrlo efikasni i vrlo empatični, da probaju da sačuvaju svoje preduzeće i svoje zaposlene. Ponosan sam na SAM jer je uspeo od početka pandemije da se aktivira za sve članove ali i one koji to nisu i da zajedničkim konferencijama sa relevantnim ljudima, nađe način kako da dođemo do finansijske pomoći i kako da se organizuju preduzeća u pandemijskom okruženju. Jako smo uticali i pokušavali da pokažemo državi koliko je bitno da se što ranije reaguje i to se na kraju i desilo. Ponosan sam na naše članove koji su uspeli da sačuvaju svoje zaposlene jer je to ključ za uspeh koji će doći kada sve ovo prođe. Kada pričamo o 2021, vidimo svetlo na kraju tunela. Ono što sam siguran jeste da se nikada više nećemo vratiti na staro i da nećemo raditi na način na koji smo radili.“

SAM Godišnje nagrade 2020. dodeljene su u sledećim kategorijama: menadžer godine, mladi menadžer godine, poslodavac godine i društveno odgovorna kompanija godine.

Veoma smo ponosni na činjenicu da se među dobitnicima ovog prestižnog priznanja našla i naša kompanija. Termovent je dobio nagradu „Poslodavac godine“.

Najbolji poslodavac

Tokom 2020. godine, suočeni sa globalnom pandemijom, Termovent je na samom početku organizovao interni “krizni štab” na kojem je donet set neophodnih mera, a sve sa ciljem da naši zaposleni pre svega ostanu zdravi, a kompanija ide u pravcu koji je planirala. Tokom prvih mesec dana vanrednog stanja u Republici Srbiji kompanija je promenila fokus i glavni prioritet stavila na saradnju u kreiranju novih Covid laboratorija. Tokom prvih 6 meseci pandemije, Termovent je sa partnerima učestvovao u kreiranju Covid laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu, pogona za proizvodnju Covid vakcina u Belgiji, kao i najveće Covid laboratorije u Evropi (Poonawalla science park), koja je direktno podržana od strane Svetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Holandije. Svi ovi projekti su realizovni sa maksimalnim merama zaštite gde je jedan deo zaposlenih kompanije radio iz svojih domova, a njihove kolege inženjeri i instalateri su konstantno na projektima u 5 različitih zemalja (Belgija, Holandija, Austrija, Rusija i Gruzija). Ovi projekti su potvrda dobre reputacije Termoventa koju uživa u zemlji i inostranstvu.

Dobre poslovne odluke dovele su nas u mogućnost da značajno proširimo svoj tim, tako da se ove godine broj zaposlenih u Termoventu povećao za 22%.

2020. godina će nam ostati upamćena i po velikoj saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom u Beogradu, gde će raditi naše kolege iz R&D sektora, a gde je otvorena i Termovent Akademija. Termovent Akademija je novi program naše kompanije koji je pokrenut ove godine i koji je namenjen pre svega našim zaposlenima, ali i široj društvenoj zajednici i mladima kao deo naših napora u borbi za smanjenje odliva mozgova iz Srbije.

Pored kompanije Termovent, ostali dobitnici nagrada su:

MK Group

Društveno-odgovorna kompanija
MK Group

Mladi menadžer

Mladi menadžer godine
Dragana Milanović – Roberto Baressi
Ivan Pribićević – Simplify

Belmedic

Menadžer godine
dr Jasmina Knežević – Belmedic

LIVE dodela SAM Godišnjih nagrada 2020