Termovent-Arbonia

Termovent postaje deo švajcarske korporacije Arbonia

Srpska kompanija Termovent postaje deo švajcarske korporacije Arbonia*, u okviru strategije razvoja HVAC-a Arbonia grupe.

Nakon skoro tri decenije razvoja naše kompanije, sa velikim ponosom možemo da vas obavestimo da postajemo deo ovako velike i renomirane kompanije. Ovo je veoma važan korak za Termovent jer pruža velike mogućnosti i brži rast naše kompanije, uz podršku jednog od najvećih globalnih igrača.

Veoma smo srećni zbog činjenice da će ovim brend Termoventa postati još prisutniji na tržištu, a takođe ćemo i prošiti naš proizvodni porfolio i sa proizvodima kompanje Arbonia, što će nam dati i nove mogućnosti sa postojećim i novim partnerima.

Ovaj korak ne bi bio moguć bez naših zaposlenih i svih partnera koji su nam pomogli da Termovent bude prisutan u preko 20 zemalja i ovim putem im se svima zahvaljujemo i čestitamo.

Poruka osnivača Termoventa, Dušana Perovića:

Tokom prethodnih 28 godina trudio sam se da napravim firmu u kojoj će mi biti drago da radim, firmu koja neguje i gaji porodične vrednosti, gde će zaposleni dolaziti sa osmehom na posao i biti ponosni što rade baš tu. Nekada je to bilo veoma izazovno i izgledalo je kao nemoguća misija, ali danas je Termovent postao sve ono to sam u prošlosti zamišljao. Ponosan sam na činjenicu da Termovent danas izgleda kako izgleda, ponosan sam na sve projekte koje radimo i uradili smo, ponosan sam na svoje sinove koji su preuzeli rukovodeću ulogu u firmi, ponosan sam na svakog pojedinca koji je uticao na razvoj našeg Termoventa.
Ponosan sam na činjenicu da je Termovent danas pravi regionalni lider. Ulazak u Arbonia grupaciju čini me je još ponosnijim, jer je to dokaz kvaliteta i dokaz da sve što smo radili svih ovih godina ima smisla i da je neko to primetio.

Dusan Perovic

Postati deo jedne takve kompanije i grupacije jeste velika čast i privilegija, i na nama je da sada dokažemo naš kvalitet i pokažemo šta je to sve što zajedno možemo.

Termovent-Arbonia

Arbonia je dobavljač usmeren na opremu za objekte, kotirana je na berzi SIX Swiss Exchang i ima sedište u Arbonu, kanton Thurgau (CH). Grupa je aktivna širom sveta sa sopstvenim distributivnim kompanijama, kao i agencijama i partnerima u više od 70 zemalja. Glavni proizvodni pogoni se nalaze u Švajcarskoj, Nemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Rusiji, Italiji, Belgiji i Holandiji, a uskoro i u Srbiji.

Arbonia grupa zapošljava oko 8.300 radnika.
Arbonia grupa preko svojih divizija posluje u sledećim segmentima: tehnika grejanja, ventilacije i klimatizacije, sanitarni proizvodi, prozori, kućna i sobna vrata.

*Okončanje transakcije je uslovljeno dobijanjem odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.